Bengt ”Kamelkungen”

Bengt skulle själv inte kalla sig kamelkungen även om han under åren lyckats avla fram Europas största hjord med tvåpuckliga kameler.
Innan han blev lantbrukare på sin föräldragård tog han två examen (inom agronomi och biologi) och reste runt jordklotet.
Fascinationen för kameler har han haft sedan barnsben även om själva affärsidén kom senare. Det var den torra sommaren 1989 som Bengt insåg att tvåpuckliga kameler skulle passa bra på det vidsträckta alvaret. Den tvåpuckliga kamelen är trots allt kamelen som tål kalla klimat i motsatt till dromedaren som tål varma klimat.

Signe ”BBQ”

Dottern Signe startade ÖlandsOasen 2009 och parken öppnade sommarsäsongen 2010. Hon ville rama in de redan befintliga aktiviteterna med ett område för hela familjen.
Det blev därför en djurpark med lekplats, café med souvenirer med kameltema och egentillverkade hantverk. Det var när Signe läste till Landsbygdsentreprenör på universitet som hon insåg hur stort hennes intresse var för gården och företagande. Hon har under hela sin uppväxt hjälpt sin far med olika kamelaktiviteter och steget till att starta hennes egna företag som komplement till Kamelranchens aktiviteter kändes naturligt.
Många av Bengts 7 barn hjälper till på gården och parken under sommaren.

Från 2015 är det Bengts sambo Katarina som driver ÖlandsOasen.

Katarina ”M”

Katarina och Bengt fann varandra 2012 och sedan 2014 bor Katarina i Ormöga. Katarina är Näring- och Naturterapeut och utvecklar under 2015 flera nya aktiviteter på gården. Hon kommer även tillsammans med Bengt driva sommarparken och kamelridningen.
Katarina håller kurser i Må bra-anda och ger behandlingar med essentiella oljor.
Hon är även ansvarig för uthyrning av boende på gården, Bo på Kamelranch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Katarina och Bengt

Bengt & Nora


Signe & Nora